Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Frutti Extra Bursaspor‘un 2001 doğumlu oyuncusu Mete Tekçevik‘le özel bir röportaj yaptık.
Tofaş altyapısından çıkan ve guard pozisyonunda oynayan Mete Tekçevik, bu sezon Basketbol Gençler Ligi’nde gösterdiği performansla öne çıkan isimler arasında yer almıştı.
Koronavirüs sürecindeki röportaj serilerimiz devam ederken, her zaman olduğu gibi genç oyunculara da yer vermeye gayret ediyor ve onları yakından tanımaya çalışıyoruz.
Genç oyuncuya basketbola başlama hikayesini, oyunun değişen yapısını ve BGL’nin kendilerine kattıkları dahil olmak üzere bazı sorular sorduk.
Basketbola başlama hikayesi biraz daha farklı olan Mete, ”İlkokulda beden eğitimi derslerinde futbol ya da basketbol oynadığımız bir grubumuz vardı. Bir gün arkadaşlarımın benden daha iyi basketbol oynadığını farkettim ve onlardan daha iyi olmak için bir spor okuluna yazıldım. Okulda gelişim gösterince, oradaki antrenörüm beni Tofaş’ın seçmelerine yönlendirdi ve seçilince de basketbol hayatım başlamış oldu.” dedi.
Şutumu Geliştirmek İstiyorum
Türkiye’de son yıllarda Avrupa’da gelen başarılarla birlikte çıtanın yükselmesinin kendileri için olumlu ve olumsuz yönlerine de değinen genç oyuncu, ”Olumlu yönden bakarsak, liglerdeki maç kalitesi arttığı için daha iyi gözlem yapma şansı doğuyor. Bunun da oyunumuzu geliştirme bakımından iyi olduğunu düşünüyorum. Olumsuz yönü ise liglerde bizler için süre almak çok daha zor hale geldi.” diye konuştu.
Gelişimindeki önceliğini ise, ”Önceliğim şutumu ve fiziğimi geliştirmek.” diyerek cevapladı.
Oyununa çeşitlilik katmak istediğini söyleyen Mete, ”Altyapıda daha çok çemberi zorlayan bir oyunum vardı ama A takım seviyesinde iyi savunma yapan ve yüzdeli şut sokan bir oyuncu olmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.
Basketboldaki değişimin şu aşamada gençler için avantaj olduğunu vurgularken, ”Bence avantaj, çünkü bizim oyunumuz daha olgunlaşmadığı için otomatik olarak şu anki basketbola adapte olacağımızı düşünüyorum.” dedi.
İdolüm Vasilije Micic
Mete Tekçevik, idolünü sorduğumuzda Anadolu Efes’in yıldızını işaret ederek, ”Her şeyi yapabilen bir oyuncu olduğu icin Vasilije Micic.” cevabını verdi.
BGL’nin gençlere kattıkları, beğenerek izlediği yerli-yabancı oyuncular ve jenerasyonundan öne çıkanlara ise şu cevapları verdi:
”Basketbol Gençler Ligi’nin bize kattığı şeyler, öncelikle daha çok ve daha zor maçlar oynayabilmemiz. Bu da tecrübe kazanmamız için avantaj sağlıyor. Bir de her şeyin A takım seviyesindeki şartlarda yapılması. A takıma geçişte yaşanacak problemleri ortadan kaldırıyor.”
”Yerli olarak Buğrahan Tuncer, Yiğit Arslan ve Muhammed Baygül. Yabancı olarak da Vasilije Micic ve Chris Jones. NBA’de ise John Wall.”
”Mustafa Kurtuldum ve Ömercan İlyasoğlu.”
Röportaj: Kemal Erdem
[email protected]