Rusya’nın Nizhny Novgorod kentinde düzenlenen Basketbol Şampiyonlar Ligi finalinde temsilcimiz Pınar Karşıyaka kader maçında İspanya‘nın San Pablo Burgos takımı karşısında 64-59’luk skorla kaybetti.
San Pablo Burgos, aynı zamanda bu organizasyonda üst üste ikinci kez şampiyon oldu. BCL’de daha önce de Banvit’le yine finalde temsil edilmiş ama mutlu sona ulaşamamıştık.
Öte yandan Fransa’nın SIG Strasbourg takımını 89-77 mağlup eden İspanya temsilcisi Casademont Zaragoza, turnuvada üçüncülüğü elde etti.
Düşük tempoda başlayan maçın ilk bölümünü San Pablo Burgos, 15-13’lük skorla geçerken, ikinci çeyreğe iyi başlayan taraf ise Pınar Karşıyaka oldu. Temsilcimiz, bu bölümde skorda üstünlüğü de eline alırken, rakibini zorlama hücumlara mecbur bıraktı. Çeyreğin sonlarına doğru yeniden toparlanan San Pablo Burgos, soyunma odasına da 29-28’lik skorla önde gitti.
Üçüncü çeyrekte hücumda yine kötü tercihler yapan temsilcimiz, bu bölümde ritmini tamamen kaybederken, San Pablo Burgos bunu iyi değerlendirdi ve farkı da bir ara 7’ye kadar çıkardı. Temsilcimiz, son çeyreğe 46-39’la geride girdi. Son çeyreğe 5-0’lık seriyle başlayan temsilcimiz, ilk 2 dakika geride kalırken farkı da 2’ye çekti. Son 6 dakikaya girilirken ise Pınar Karşıyaka 51-50’yle öne geçti.
Bitime 5 dakika kala 54-54’le skora eşitlik geldi. Bitime 4 dakika kala 5-0’lık seri yakalayan Burgos, skoru da 59-54 yaptı ve Ufuk Sarıca’nın molası geldi. Son 2 dakikaya ise Burgos 60-59’la girdi. Kalan sürede maçı çevirecek fırsatları yakalayan Karşıyaka, bunları istediği gibi değerlendiremedi ve Burgos bir kez daha şampiyonluğunu ilan etti.
Pınar Karşıyaka‘da Amath M’Baye 17 sayı-8 ribauntla oynarken, Raymar Morgan 13 sayı-6 ribaunt, Tony Taylor 8 sayı-4 asist ve Metecan Birsen 10 sayı-6 ribaunt yaptı.
San Pablo Burgos‘ta Vítor Benite 15 sayı-2 asist, Alex Renfroe 14 sayı-6 ribaunt, Jasiel Rivero 9 sayı-5 ribaunt ve Dejan Kravic 8 sayı-8 ribaunt yaptı.
1. Periyot: 13-15
2. Periyot: 15-14
3. Periyot: 11-17
4. Periyot: 20-18