ÇBK Mersin Avrupa’nın En Büyüğü Olmak İçin Sahaya Çıkıyor

FIBA Kadınlar Euroleague finalinde temsilcimiz Çimsa ÇBK Mersin yarın Çekya ekibi ZVVZ USK Prag‘la şampiyonluk için mücadele edecek.

İspanya’nın Zaragoza kentindeki Principe Felipe Spor Salonu’nda oynanacak mücadele, TSİ 21:00’de başlayacak ve TRT Spor Yıldız’dan naklen yayınlanacak.

Tarihinde ikinci kez finalde mücadele edecek Çimsa ÇBK Mersin, Çekya temsilcisini geçip, son 2 yıldır kazanmaya yaklaştığı kupayı bu sezon almak istiyor.

Ahmet Kandemir’in çalıştırdığı Mersin temsilcisi, 2023’te Fenerbahçe’ye finalde yenilirken, geçen sezon ise Avrupa dördüncüsü olmuştu.

Kadınlar Euroleague’in finalinde Türkiye’yi temsil edeceklerini belirten Kandemir, “Buraya gelirken Fenerbahçe Opet’le beraber iki Türk takımının final oynamasını çok istiyordum. Daha önce de söyledim, kim kazanırsa kazansın Euroleague kupası Türkiye’ye gelecekti. Türk olması açısından önemli ve değerliydi. Fenerbahçe’nin kaybetmesine üzüldük.” ifadelerini kullandı.

Bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe Opet ise FIBA Kadınlar Euroleague 6’lı Final organizasyonunun üçüncülük karşılaşmasında yarın İspanya temsilcisi Valencia’yla karşılaşacak.

İspanya’nın Zaragoza kentindeki Principe Felipe Spor Salonu’nda oynanacak mücadele, TSİ 18:00’de başlayacak ve TRT Spor Yıldız’dan canlı olarak ekranlara gelecek.

Son iki yılın şampiyonu sarı-lacivertli ekip, 2013, 2014, 2017 ve 2022’de ise ikincilikle yetinmişti.

About The Author

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir