27 Ağustos-14 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek FIBA 2025 Avrupa Şampiyonası‘na hazırlanan A Milli Takım‘da koç Ergin Ataman iddialı açıklamalarda bulundu.
A Milli Basketbol Takımı koçu Ergin Ataman, EuroBasket 2025 için iddialı konuşarak, “Hedefimiz, gruptan çıkmak veya çeyrek final oynamak değil. Hedefimiz madalya kazanmak.” dedi.
Çok iyi bir takım uyumu yakaladıklarını vurgulayan Ataman, “Hazırlık dönemini gayet iyi geçirdik ve her geçen gün de yükselen bir takım grafiği elde ettik. Takımımızdaki oyuncuların her birinin ciddi anlamda potansiyeli ve kendilerine güvenleri var. Biz de aynı şekilde antrenörler olarak bu güveni kendimizde görüyoruz. Artık takımda roller belli oldu. Litvanya ve Almanya ile oynayacağımız maçlarda takımımızın seviyesinin belli olacağını söylüyordum. Takımımızın durumu gayet iyi. Şampiyonada her oyuncudan verim alabilmek amacıyla yarınki Karadağ maçında farklı rotasyonda oynayabiliriz.” şeklinde görüş belirtti.
Avrupa şampiyonaları tarihinde sadece 1 kez madalya kazandıklarını hatırlatan Ergin Ataman, turnuvadaki hedeflerine dair şunları kaydetti:
“Avrupa şampiyonaları 1935 yılında başladı. 90 yıllık süreçte 2001’de ev sahipliğini yaptığımız turnuvada elde ettiğimiz gümüş madalya dışında bir tane madalya yok. 90 yılda alınmış 1 madalya. Biz çok iddialıyız. Hedefimiz, gruptan çıkmak veya çeyrek final oynamak değil. Hedefimiz madalya kazanmak. Bunun için buradayız. Bunun için bir aydır çalışıyoruz ve mücadele ediyoruz. Son Avrupa Şampiyonası’nda talihsiz bir şekilde elendik. Bu sefer bunun rövanşını almaya gidiyoruz. Herkesin de bu inançta olmasını diliyorum. Pozitif düşünce başarı getirir. Gergin olmayalım. Sırbistan, turnuvanın favorisi olarak görünüyor. Evet, çok kaliteli bir kadroya sahipler. Ama onların dışında 9 veya 10 takım madalya adayı. Biz de o takımlardan biriyiz. Kendimize güveniyoruz. Yönetim, taraftar ve basın olarak son ana kadar madalyayı hep birlikte kovalayalım. İnşallah başaracağız.”