Turkish Airlines Euroleague‘in 24. hafta erteleme maçında temsilcimiz Fenerbahçe Beko evinde konuk ettiği Olimpia Milano karşısında 82-75’lik skorla kaybetti.
Fenerbahçe Beko bu sonuçla 17-12’ye gerilerken, Olimpia Milano ise derecesini 13-16 yaptı ve az olan playoff umutlarını sürdürdü.
Maça hücumda biraz tutuk başlayan Fenerbahçe, özellikle dış şutlarda istediği ritmi bulmakta zorlanırken, Milano bu bölümde skorda üstünlüğü eline aldı. İkinci çeyreğin ortalarında hakemlerin tutumu tribünlerin tepkisini çekerken, Fenerbahçe bir pozisyon sonrası resmi itirazını da yaptı ve oyun bu bölümde epey soğudu.
Devrenin sonlarına doğru savunmada baskıyı arttıran ve Marko Guduric’le hareketlenen Fenerbahçe, Milano’nun hızlı başlangıcını bir şekilde durdurmayı başardı. Temsilcimiz, soyunma odasına ise 35-37 geride gitti.
Üçüncü çeyreğe oldukça kötü bir başlangıç yapan temsilcimiz, ilk 5 dakika geride kalırken 42-55’le geriye düştü ve Dimitris Itoudis’in molası geldi. Fenerbahçe, son çeyreğe girilirken 52-61’le farkı tek hanelere çekti. Final periyodunda Milano kaçmaya devam ederken, Fenerbahçe takibini sürdürdü ve son 5 dakikaya 61-69’la girildi.
Kalan sürede temsilcimizin dönüş çabası yeterli olmazken, Fenerbahçe erteleme maçını kaybetti ve ilk 4 için önemli bir avantajı geri tepti.
Fenerbahçe Beko’da Marko Guduric 19 sayı-3 asist, Johnathan Motley 22 sayı-9 ribaunt, Carsen Edwards 16 sayı-5 ribaunt, Scottie Wilbekin 7 sayı-2 asist, Devin Booker 5 sayı-3 ribaunt ve Nemanja Bjelica 4 sayı-2 ribaunt yaptı.
Olimpia Milano’da Shabazz Napier 26 sayıyla maçı tamamlarken, Timothe Luwawu-Cabarrot 19 sayı-1 ribaunt, Johannes Voigtmann 8 sayı-8 ribaunt, Stefano Tonut 6 syaı-6 ribaunt ve Billy Baron 8 sayı-4 asist yaptı.
1. Periyot: 18-23
2. Periyot: 17-14
3. Periyot: 17-24
4. Periyot: 23-21