Turkish Airlines Euroleague‘de 18. haftanın erteleme maçında temsilcimiz Fenerbahçe Beko evinde konuk ettiği Real Madrid karşısında 66-51’lik skorla kazandı.
Fenerbahçe Beko bu sonuçla derecesini 12-10 yaparken, Real Madrid ise 20-4’e geriledi.
Sarı-lacivertliler, aynı zamanda son 10 maçta 9 galibiyet aldı. Öte yandan Real Madrid’in de 9 maçlık serisi sona erdi.
Kapalı gişe oynayan Fenerbahçe, 12.000 taraftarının desteğini arkasına alarak son dönemlerin en formda takımı Real Madrid’e nefes aldırmadı ve rakibi karşısında tarihi bir galibiyet aldı. Real Madrid, tarihinde bir devrede en az sayıda (17) kaldığı maçı oynadı.
Real Madrid maça 8-2’lik giriş yaparken, ardından Fenerbahçe’den 12-0’lık seri geldi ve temsilcimiz çeyreğin bitimine 1 dakika kala 14-8’le öne geçti. Seriyi 17-0 yapan Fenerbahçe, bu bölümü de 19-8’le geçti.
? #FenerbahçeBeko'dan 17-0'lık seri! #EuroLeague pic.twitter.com/PFZ6Y3tWLt
— beIN SPORTS Türkiye (@beINSPORTS_TR) February 8, 2022
Konuk ekip, yaklaşık 7 dakika sonra ikinci çeyreğin ilk dakikaları geride kalırken sayı bulurken, 19-10’la fark tek hanelere indi. Bu dakikalarda temsilcimiz hücumda zorlanmaya başladı. Çeyreğin sonlarına doğru yeniden toparlanan Fenerbahçe, savunmada harika bir performans ortaya koyarken, farkı da çift hanelere çıkardı ve soyunma odasına da 27-17’lik avantajla gitti.
? "12 bin kişi smacın içinde!" #EuroLeague #FenerbahçeBeko pic.twitter.com/jo8l13EEXK
— beIN SPORTS Türkiye (@beINSPORTS_TR) February 8, 2022
Soyunma odasından da iyi dönen temsilcimiz, ilk 5 dakika geride kalırken 40-24’le farkı 16’ya kadar çıkardı. Temsilcimiz, son çeyreğe de 48-30 önde girdi. Son çeyrelte avantajını koruyan Fenerbahçe, rakibine nefes aldırmadı ve kritik bir galibiyet daha aldı.
? #FenerbahçeBeko'nun müthiş savunması, Guduric'in smacıyla taçlandı! #EuroLeague pic.twitter.com/yD3vFAIvBR
— beIN SPORTS Türkiye (@beINSPORTS_TR) February 8, 2022
Fenerbahçe’de Marko Guduric 12 sayı-3 asist, Melih Mahmutoğlu 10 sayı-1 ribaunt, Devin Booker 6 sayı-7 ribaunt, Dyshawn Pierre 10 sayı-8 ribaunt, Pierria Henry 8 sayı-9 asist, Jehyve Floyd 9 sayı-2 ribaunt, İsmet Akpınar 6 sayı-1 ribaunt ve Achille Polonara 5 sayı-5 ribaunt yaptı.
Real Madrid’te Sergio Llull 12 sayı-5 ribaunt, Walter Tavares 14 sayı-8 ribaunt, Trey Thompkins 3 sayı-4 ribaunt ve Rudy Fernandez 9 sayı-3 ribaunt yaptı.
? İsmet Akpınar'dan üst üste üçlükler! #EuroLeague #FenerbahçeBeko pic.twitter.com/5rFma4idNP
— beIN SPORTS Türkiye (@beINSPORTS_TR) February 8, 2022
1. Periyot: 19-8
2. Periyot: 8-9
3. Periyot: 21-13
4. Periyot: 18-21