Sarunas Jasikevicius: Rakip Hiçbir Zaman Önemli Değil

Turkish Airlines Euroleague‘de Final Four’a kalarak büyük başarı elde eden temsilcimiz Fenerbahçe Beko‘da koç Sarunas Jasikevicius açıklamalarda bulundu.

Berlin’de 24-26 Mayıs tarihleri arasında şampiyonluk için parkeye adım atacak Fenerbahçe Beko’da başarının mimarları arasında yer alan koç Jasikevicius, medya gününde konuştu ve önemli açıklamalar yaptı.

Jasikevicius, Final Four öncesi şunları söyledi:

”Mutluyuz. En büyük hedeflerimizden biri Final Four’a kalmaktı. Bunu da başardıktan sonra bir yandan da Türkiye Ligi Playoff’ları başladı. İkisini de birlikte götürmemiz gerek.

Calathes’in iki tane üçlük atmış olmasıyla başardık. Bütün arkadaşlarımı da onun sayesinde başarılı bir antrenör olduğumu söylüyorum. Rakip hiçbir zaman önemli değil, biz her maça aynı şekilde hazırlanıyoruz. Ergin Ataman’ı da çok iyi tanıyoruz ve çok fazla karşılaştık kendisiyle. Bu Fenerbahçe Beko–Panathinaikos maçı olacak. Oyuncularda aynı şekilde birbirleriyle karşılaşacak. Burada ki amacımız oyuncuları en iyi pozisyona getirebilmek ve karşı tarafın bize nasıl zarar verebileceğini hesaplamak. Aynı şekilde bizim de onlara karşı nasıl zarar vereceğimizi planlamak.

Berlin’i aslında çok fazla düşündüğümüzü söyleyemem. İki tane Türkiye Ligi maçı oynadık. Şimdi de Playoff’lar başlıyor, kafamızın içinde bazı düşünceler var ama en büyük endişemiz önümüzde iki tane Türkiye Ligi maçı var. önce onlara hazırlanmamız gerek. İki tane farklı kadroyla çalışıyoruz. En önemli şeylerden biri de oyuncuları formda ve diri tutmak. Tabii ki de rakiple ilgili detayları daha sonra çalışmaya başlayacağız.

İlk önce kendi tecrübelerimize bakarak anlamaya çalışırsınız, neden takım zorlanıyor, neden bazı sorunlar yaşıyor, neden bazı konularda iyi, bazılarında o kadar değil ona göre de gerekli dokunuşları yapmaya çalışıyoruz. Ribauntlarda çok geliştik ama savunmada yeterince geliştiğimizi inanmıyorum, aksine hücumda da bu kadar iyi gelişeceğimizi beklemiyordum.

Açıkçası dediğim gibi hislerimize göre aksiyonlar veriyoruz. Tabii ki analizler yapıyoruz gün ve gün ilerliyoruz farklı gelişmeler oluyor. Hiçbir zaman bitmeyen bir hikaye aslında bu. Bağ hemen kurulmuyor bazılarıyla çok konuşmak gerekiyor, bazılarıyla daha doğal bir şekilde olabiliyor. Veteran oyunculardan oluşan bir takım olduğumuz için çok şanslıyız, çok fazla antrenör ve çok fazla sistemle çalıştıkları için adaptasyon zor olmadı, yavaş yavaşta bağ oluşturmaya başladık ve iyi bir koçu olan takımı devraldım.

Tabii ki çok büyük çılgınlık, değişik duygular. Zalgiris’de büyümüş olmama rağmen Panathinaikos’tan daha fazla bir takımı sevebileceğim pek mümkün değil. Yazlarım Yunanistan’da geçiyor, eşim Yunan çocuklarım yarı Yunan. Panathinaikos ile ne zaman karşılaşsak benim için duygusal bir durum oluyor ve şimdi de Final Four da olacaklar ama benim işime odaklanmam, kupayı kazanmak için de duygularımı bir yana almam gerekiyor. En önemli şey ritim, Monaco’da çok formdaydık aynı form gerekiyor. Orda çok süre alan oyuncuları dinlendirdik ama şimdi onlarında oynaması gerekiyor.

Taraftarlarımızın hazır olmalarını istiyorum. Biliyorum çok büyük bir bilet sorunu var ve umuyorum ki bilet bulabilirler. Euroleague için de çok zor oldu bu sene, üç tane çok kalifiyeli taraftarı olan eşleşmeler oldu. Berlin’de yaşayan Türkler umarım bir şekilde salona girmeyi başarabilirler.

Çok çalışmak gerekiyor hep bir fırsatı yakalamak gerekiyor Euroleague’de. Monaco’da çok başa baş bir süreç yaşadık ve büyük bir şans elde ettik bunu da bir fırsata çevirmek gerekiyor. Aslında bu hep devam eden bir tartışma, Final Four güzel bir organizasyon ve hafta sonu etkinliği ama daha farklı bir yaklaşımlar da olabilir. Çok fazla maç oynanıyor, oyuncuların üstünde çok fazla bir yük var, şimdi bir de play-in oldu. İki maç daha fazla oynuyorlar. Aynı zaman da yerel liglerde devam ediyor onlarla da çakışıyor. Bu tartışma devam eder çünkü çok fazla artısı ve eksisi var. Daha az maç olsa oyuncuların üstünde daha az yük olur ama bu tabii ki çok fazla mümkün gözükmüyor.”

About The Author

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir