Turkish Airlines Euroleague playoff serisi üçüncü maçında evinde Anadolu Efes‘i 80-76’lık skorla geçerek seride durumu 2-1’e getiren Real Madrid‘te koç Pablo Laso ve Sergio Llull açıklamalarda bulundu.
Sergio Llull, maçla ilgili yaptığı değerlendirmede, ”Bu geri dönüş beni şaşırtmadı. Bu takıma inanıyorum. Bu durumdayken sonuna kadar savaşmanız gerekiyordu ve biz de bunu yaptık. Bu yüzden mutluyuz. Ama hafızamızı temizlemeliyiz, çünkü 2 gün sonra çok kritik bir maç daha yapacağız. Çok fazla üçlük isabeti bulduk, hücumda topu iyi dolaştırdık. Ribauntları kontrol ederek oyunun ritmini elimize aldık. Daha iyi oynadık. Perşembe günü de bunu yapmamız gerekecek.” dedi.
Pablo Laso ise açıklamasında şunları söyledi:
”Çok iyi oynuyorlardı ve oyunu kontrol ediyorlardı. Kritik şutları sokuyorlardı ve sahada görevlerini yapıyorlarmış gibilerdi. Biz ise görevimizi yapmıyor gibiydik. Oyuncularım hakkında konuşmam gerekirse onlar inanmayı sürdürdüler. Kullandıkları şutlar girmemeye başladığında ise şans yakaladık. Top kaybetmedik. İkinci yarıda sadece 3 top kaybettik ve maçın sonunda kritik şutları soktuk. Bizim için çok kritik bir galibiyet oldu. Ama seride hala gerideyiz. Yapmamız gereken çok iş var. Oyuncularımı ruhlarından dolayı kutluyorum. Sporda momentum kazandıkça gelir. Şu anda enerjimiz yükseldi ama işimiz bitmedi. Oyuncularımı tebrik ediyorum, oyunu çok iyi anladılar, zaman aldı, zordu, çok iyi bir takımları var ve çok kritik şutlar attılar ama biz maçta kalmayı başardık. Oyuncularımı tekrar tebrik ediyorum.”