Basketbol Süper Ligi‘nin 8. haftasında Beşiktaş Emlakjet evinde konuk ettiği Türk Telekom karşısında 91-75’lik skorla kaybetti.
Beşiktaş Emlakjet bu sonuçla 2-5’e gerilerken, Türk Telekom ise derecesini 7-1 yaptı ve üst üste 6. galibiyetini aldı.
Tempolu başlayan maçın ilk bölümünde Beşiktaş özellikle hücumda etkili olurken, buna rağmen üstünlüğünü skora istediği gibi yansıtamadı ve Türk Telekom farkın açılmasına engel oldu. Devre boyunca skor dengeli giderken, siyah-beyazlılar soyunma odasına 46-43 önde gitti.
😤 Tyrique Jones, bildiğimiz gibi! #BSL pic.twitter.com/FDO64xIZaP
— beIN SPORTS Türkiye (@beINSPORTS_TR) November 26, 2022
Üçüncü çeyreğe hızlı başlayan Telekom, tempoyu istediği gibi yönlendirmeye başlayınca, geriden gelerek bitime 2 dakika kala skoru 58-65 yaptı. Fark bu bölümde 58-68’le çift hanelere çıkarken, konuk ekip final periyoduna da 58-69 önde girdi.
🦅 Usher önce smacı sonra da kartalı yaptı! #BSL pic.twitter.com/S3SpDmPL0a
— beIN SPORTS Türkiye (@beINSPORTS_TR) November 26, 2022
Final periyodunda skordaki üstünlüğünü koruyan Türk Telekom, rakibinin öne geçmesine izin vermedi ve galibiyet serisini de 6’ya çıkardı.
✈️ Tyrique Jones uçuyor! #BSL pic.twitter.com/IzC6c3Hv9v
— beIN SPORTS Türkiye (@beINSPORTS_TR) November 26, 2022
Beşiktaş Emlakjet’te Jordan Usher 19 sayıyla maçı tamamlarken, David McCormack 17 sayı-11 ribaunt, Gediminas Orelik 7 sayı-2 ribaunt, Okben Ulubay 15 sayı-4 asist ve Matt Mooney 7 sayı-4 asist yaptı.
Türk Telekom’da Tony Taylor 21 sayı-4 asist, Tyrique Jones 20 sayı-12 ribaunt, Nate Sestina 11 sayı-3 ribaunt, Holdyn Grant 9 sayı-9 asist, Erkan Yılmaz 10 sayı-3 ribaunt ve Rıdvan Öncel 12 sayı-9 asist yaptı.
1. Periyot: 23-20
2. Periyot: 23-23
3. Periyot: 12-26
4. Periyot: 17-22