Fenerbahçe Beko Adını Finale Yazdıran İlk Takım Oldu

Basketbol Süper Ligi playoff yarı final serisinde Fenerbahçe Beko deplasmanda konuk olduğu Darüşşafaka karşısında 91-65’lik skorla kazandı ve ilk finalist oldu.

Fenerbahçe Beko, yarı final serisini 3-1’le sonlandırdı. Sarı-lacivertliler, final serisinde de ev sahibi avantajını elinde tutacak.

Maça 6-0’lık seriyle giriş yapan ev sahibi olsa da, ardından Fenerbahçe kontrolü eline almaya başladı ve farkı da çift hanelere çıkardı. Özellikle Nando De Colo ve Jan Vesely ikilisi, harika bir performans ortaya koydu ve sarı-lacivertliler soyunma odasına 42-23’le gitti.

İlk devrede Doğuş Özdemiroğlu’nun yerde yaptığı sert hareketler sonrası Jan Vesely biraz sinirlenirken, iki takım oyuncuları arasında hafif bir gerginlik yaşandı.

Üçüncü çeyrekte Fenerbahçe farkı çift hanelerde tutmaya devam ederken, tansiyon zaman zaman yine yükseldi ve Selçuk Ernak atıldı. Çeyreğin sonunu da iyi getiren sarı-lacivertliler, final periyoduna 68-45’le önde girdi.

Son çeyrekte kontrolü elinde tutan Fenerbahçe, baştan sona üstün olduğu maçı kazandı ve adını finale yazdıran ilk takım oldu.

Darüşşafaka’da Sinan Güler 10 sayı-3 asist, Doğuş Özdemiroğlu 12 sayı-2 ribaunt, Troy Caupain 15 sayı-5 asist-10 ribaunt ve Nathan Boothe 8 sayı-7 ribaunt yaptı.

Fenerbahçe Beko’da İsmet Akpınar 21 sayı-3 asist, Nando De Colo 17 sayı-3 asist, Jan Vesely 8 sayı-7 ribaunt, Melih Mahmutoğlu 13 sayı-3 asist, Pierria Henry 6 sayı-1 asist, Tarık Biberovic 7 sayı-1 asist ve Metecan Birsen 7 sayı-3 ribaunt yaptı.

1. Periyot: 10-16
2. Periyot: 13-26
3. Periyot: 22-26
4. Periyot: 20-23

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir