Turkish Airlines Euroleague playoff çeyrek final serisi üçüncü maçında temsilcimiz Fenerbahçe Beko evinde konuk ettiği Olympiakos karşısında Kostas Sloukas‘ın son saniye üçlüğüyle 72-71 kaybetti.
Seride 2-1 öne geçen Olympiakos olurken, 4. maç yine Ataşehir’de oynanacak ve olası bir eşitlikte taraflar son sözü Atina’da söyleyecek.
Tyler Dorsey’nin aktif performansıyla maça iyi başlayan temsilcimiz, ilk dakikalarda kontrolü eline alırken, daha baskılı bir başlangıç yaptı. Fenerbahçe, ilk çeyrekte rakibi karşısında 6 sayılık fark yakaladı.
İkinci çeyreğin hemen başında 26-15’le fark çift hanelere çıktı. Dorsey, bu bölümde yine öne çıkan isim oldu. Devrenin son 5 dakikasına girilirken toparlanan konuk ekip, 28-25’le farkı 3’e kadar çekti ve oyuna ortak oldu. Son 3.5 dakikalık bölüme girilirken 28-29’la Olympiakos üstünlüğü aldı.
Temsilcimiz ilk devreyi 35-38 geride kapatırken, bu bölümde Tyler Dorsey ve Kostas Sloukas 13’er sayı yaptı.
Üçüncü çeyreğe iyi giren Fenerbahçe, Nick Calathes’in üçlüğüyle ilk 3 dakika geride kalırken skoru 40-38 yaptı ve yeniden öne geçti. Calathes, bu dakikalarda karar verici pozisyonunda takımı iyi yönlendirirken, TV molasına da 45-40’la gidildi. Bu çeyreği domine eden temsilcimiz, final periyoduna 51-45’le girdi.
Final periyodunun ilk 3 dakikasını temsilcimiz 60-51’le geçerken, kontrolü elinde tuttu. Son 5 dakikalık bölüme girilirken 60-59’la fark 1’e indi. Bitime 3 dakika kala 63-64’le konuk ekip skorda üstünlüğünü korudu. Son 3 2.5 dakikaya ise 66-66’yla girildi. Bitime 1.43 kala Calathes’in üçlüğüyle temsilcimiz 69-66’yla öne geçti.
Kostas Sloukas, son saniyede yolladığı üçlükle takımını öne geçirdi ve Fenerbahçe oyunun büyük bölümünde iyi oynamasına rağmen kaybetti.
THAT JUST HAPPENED 🚨 @kos_slou with the buzzer-beater for @Olympiacos_BC to take Game 3!
WHAT an ending 🤯#7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/gULfvgcPhm
— Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) May 3, 2023
Fenerbahçe Beko’da Tyler Dorsey 21 sayı-3 asist, Tonye Jekiri 15 sayı-7 ribaunt, Nick Calathes 10 sayı-6 asist, Dyshawn Pierre 7 sayı-5 ribaunt, Johnathan Motley 5 sayı-4 ribaunt, Carsen Edwards 5 sayı-1 asist, Nigel Hayes 4 sayı-4 ribaunt ve Marko Guduric 4 sayı-2 asist yaptı.
Olympiakos’ta Kostas Sloukas 25 sayı-6 asist, Sasha Vezenkov 17 sayı-4 ribaunt, Tarik Black 9 sayı-2 ribaunt, Kostas Papanikolaou 6 sayı-5 ribaunt ve Moustapha Fall 5 sayı-6 ribaunt yaptı.
1. Periyot: 21-15
2. Periyot: 14-23
3. Periyot: 16-7
4. Periyot: 20-27