Basketbol Gençler Ligi‘nde Fenerbahçe Beko forması altında izlediğimiz oyuncular arasında yer alan Jihad El Khatib geçtiğimiz sezonun üzerine koyan isimlerden biri konumunda.
2005 doğumlu forvet, bu sezon çeşitli nedenlerle 7 maçta forma giyerken, 15.0 sayı-5.1 ribaunt-1.2 asist-1.7 top çalma ve 12.7 verimlilik puanı yakaladı.
Genç oyuncu, üç sayı çizgisindeki başarısıyla dikkat çekti. 7 maçta toplam 38 denemede bulunan Jihad, 15 isabet buldu ve %39.4’lük oran yakaladı.
Bu sezon 4 maçta 20 ve üzeri sayı üreten Jihad El Khatib, TED Ankara Kolejliler’e 24 sayı-10 ribaunt, Onvo Büyükçekmece’ye 20 sayı-6 ribaunt, Manisa BBSK’ya 24 sayı-5 ribaunt ve Gaziantep Basketbol’a karşı ise 21 sayı-7 ribaunt yaptı.
BGL’de potansiyeli yüksek oyuncular arasında gösteriken Jihad El Khatib, özellikle dış şutlarda yaşadığı gelişimle olumlu puan alırken, önümüzdeki yıllarda daha keskin bir ceza şutörü olabileceği yönünde izlenim bıraktı.