Seri Eşitlendi; Anadolu Efes’in Son Çeyrek Kabusu Devam Etti!

Turkish Airlines Euroleague playoff çeyrek final serisi dördüncü maçında temsilcimiz Anadolu Efes deplasmanda konuk olduğu Real Madrid karşısında 82-76’lık skorla kaybetti.

Real Madrid, bu sonuçla birlikte 2-2’yle seriyi eşitlerken, son söz 4 Mayıs’ta İstanbul’da söylenecek.

Maça 17-0’lık seriyle şok bir başlangıç yapan Real Madrid, oyunun kontrolünü ilk 5 dakikalık bölümde tamamen eline aldı. Bu seriye 11-0’la karşılık veren Anadolu Efes, yavaş yavaş maça tutunmaya başladı ve çeyreğin sonunda farkı 6’ya kadar çekti.

İkinci çeyreğe 8-0’la start veren temsilcimiz, ilk 1 dakika geride kalırken 21-19’la öne geçti. Bu bölümde oyunun kontrolünü tamamen eline alan Anadolu Efes, farkı da çift hanelere çıkardı ve soyunma odasına 47-36’lık avantajla gitti.

Soyunma odasından dönüşte ilk 4 dakika geride kalırken, Real Madrid 55-51’le farkı 4’e kadar çekti ve Ergin Ataman’ın molası geldi. Moladan 6-0’la dönen temsilcimiz, farkı yeniden çift hanelere çıkardı. Anadolu Efes, son çeyreğe de 66-57’lik skorla girdi.

Bitime 6 dakika kala 72-65’le farkı 7 sayıya inerken, Real Madrid umudunu korudu ve Ergin Ataman molayı aldı. Son 2 dakikaya girilirken 73-71’le fark 2’ye kadar indi. Bitime 1:49 kala ev sahibi ekip, 74-73’le öne geçti.

Son bölümü yine kabus gibi oynayan Anadolu Efes, Real Madrid’in dönüşüne engel olamadı ve bu sonuçla birlikte seri son maça kaldı.

Real Madrid‘te Jaycee Carroll 20 sayıyla oynarken, Usman Garuba 24 sayı-12 ribaunt, Rudy Fernandez 8 sayı-1 ribaunt, Trey Thompkins 5 sayı-1 ribaunt ve Sergio Llull 8 sayı-8 asist yaptı.

Anadolu Efes‘te Rodrigue Beaubois 23 sayı-3 asist, Shane Larkin 22 sayı-8 asist, Vasilije Micic 9 sayı-1 asist, Bryant Dunston 8 sayı-6 ribaunt ve Krunoslav Simon 6 sayı-1 ribaunt yaptı.

1. Periyot: 19-13
2. Periyot: 17-34
3. Periyot: 21-19
4. Periyot: 25-10

About The Author

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir