Fenerbahçe’den Derbide Galatasaray’a Üçlük Bombardımanı

Basketbol Süper Ligi‘nin 30. haftanın erteleme karşılaşması derbi heyecanına sahne olurken Fenerbahçe Beko evinde konuk ettiği Galatasaray karşısında 104-79’luk skorla kazandı.

Bir maçı eksik Fenerbahçe Beko 29. maçındaki 22. galibiyetini alırken, Galatasaray ise sezonu 11-19’luk dereceyle tamamladı.

Fenerbahçe, maç boyunca 22-40 üç sayı isabetiyle oynadı.

Her iki takım da savunmada gevşek bir başlangıç yaparken, bu da hücumlarda yüzdeli şutların gelmesine neden oldu ve maçın ilk bölümü üçlük partisine döndü. Fenerbahçe, ilk çeyrekte 6-9 ve Galatasaray ise 6-12 üç sayı isabetiyle oynarken, sarı-lacvertliler bu bölümü 26-22 önde kapattı.

İkinci çeyrekte de üçlük tercihleri ön plana çıkarken, günün sıcak ismi Jarell Eddie Fenerbahçe’yi bu bölümde skorda tutan isim oldu. Çeyreğin bitimine 3 dakika Ali Muhammed’in üçlüğüyle sarı-lacivertliler skoru 43-32 yaptı ve maçta fark ilk kez çift hanelere çıktı.

İkinci bölümde kontrolü eline alan Fenerbahçe, soyunma odasına da 51-38’lik avantajla gitti.

Soyunma odasından dönüşte savunmalarda yine değişen bir şey olmazken, iki takım da basit top kayıpları yapmaya başladı ve ilk 5 dakikalık bölümü ev sahibi 60-51’le geçti. Eddie’nin yine alev alev yandığı dakikalarda, Fenerbahçe farkı bir ara 20’lere kadar dayandırdı ve son çeyreğe de 78-59’la girdi.

Sarı-lacivertliler, son çeyreğin başında farkı 20’lerin üzerine çıkartırken, lige dönüşte rahat bir galibiyet aldı.

Fenerbahçe‘de Jarell Eddie 8-10 üç sayı isabetiyle 29 sayı, Tarık Biberovic 13 sayı-3 asist, Nando De Colo 13 sayı-4 asist, Jan Vesely 8 sayı-7 ribaunt, Ali Muhammed 9 sayı-1 asist ve Kenan Sipahi 16 sayı-2 asist yaptı.

Galatasaray‘da Amile Jefferson 21 sayı-7 ribaunt, Göksenin Köksal 15 sayı-2 ribaunt, Eray Aydoğan 10 sayı-2 asist ve Barış Ermiş 10 sayı-3 asist yaptı.

1. Periyot: 26-22
2. Periyot: 25-16
3. Periyot: 27-21
4. Periyot: 26-20

About The Author

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir